Vad avgör kostnaderna för din flyttstädning?

Vi frågas ofta hur mycket slutstädning av en lägenhet med en acceptgaranti kostar och vad det ungefärliga priset är. Det är dock glömt att kostnaderna för att flytta husstädning består av olika faktorer och att frågan därför är svår att besvara över hela linjen.

Genomsnittliga kostnader för att flyttstädning

Vi förklarar här hur priset för slutstädning består och vilka faktorer som har störst inflytande. Så att du kan få en mer exakt bild av kostnaderna för slutstädning, visar vi dig två saker här:

  • Från vilken Kostnadsfaktorer beräknas priset på en slutstädning med en acceptgaranti?
  • Hur mycket kostar ett genomsnitt Borttagningsrengöring?

Vilka faktorer påverkar priset på flyttstädning?

Det antas ofta att storleken på lägenheten har det största inflytandet på priset för städning i hemmet. Men detta är sällan fallet. Följande faktorer har det största inflytandet på priset för en slutstädning.

KÖK

Köket tar mycket tid och ansträngning. I köket lagas maten och det krävs hög hygien. Det är ett av de mest detaljerade rummen för slutstädning och ingenstans är överlämnandet av lägenheten lika noggrant som i köket. Här måste du ta hänsyn till vad som är en del av standardstädningen av köket: Grundlig rengöring av ugnen, diskmaskinen, spisen och alla lådor och skåp. Ångventilens insida måste också rengöras och administrationen förväntas ofta att filtret ska bytas ut. Golvet måste också rengöras och särskilt med metallbeslag är det viktigt att det avkalkas noggrant.

Professionella rengöringsföretag har med sig nödvändiga rengöringsmedel för att ta bort även envisa och inbrända fläckar.

BADRUM OCH TOALETT

Badrummet tar också mycket tid att rengöra jämfört med andra rum. Ju fler toaletter, badkar och duschar som ditt hem har, desto högre pris för slutstädning. Dusch, badkar, handfat och kranar är särskilt mottagliga för kalk. På grund av ökad luftfuktighet och otillräcklig luftcirkulation i badrummet kan mögel också bildas i leder eller hörn. Därför kontrolleras badrummet noggrant när lägenheten överlämnas för att se om allt har rengjorts väl.

FÖNSTER OCH FÖNSTERBRÄDOR

Alla känner till det tröttsamma ämnet med fönsterrengöring. Fönster måste rengöras obefläckat och inga rester ska vara synliga. Fönsterramar måste också rengöras inifrån och ut. Det är också nödvändigt att dammsuga och rengöra mellan gummitätningarna och fönstrets stängningsmekanismer. Fönsterbrädor missfärgas ofta och måste också rengöras.

TYP AV PERSIENNER

Rengöring av persienner glöms ofta. Det betyder vilken typ av rullar du har. Rullar och persienner rengörs snabbt och kräver mindre ansträngning än till exempel lamellgardiner. Med persienner måste alla individuella lameller rengöras ovan och under, vilket motsvarar upp till tjugo minuters extra ansträngning per fönster.

Genomsnittspriser för slutstädning per rum

Vi är en av de största flyttnings- och städplattformen i Stockholm och utför över 100 beställningar per månad i hela Stockholm. För att få en känsla av hur mycket din slutstädning kan kosta ger vi dig genomsnittliga kostnader här. Observera att priset kan variera beroende på ovanstående skäl.
Kontakta oss för att gå igenom mer exakt vad en flyttstädning hade kostat för just dig.