Städa själv eller professionellt?

Kan hyresgästen städa själv eller ska städföretag sköta detta?

Ibland händer det att hyresgästerna själva vill göra slutstädning. Men sällan för att de flesta hyresgäster är glada över att andra tar hand om det. När allt kommer omkring måste helt andra saker organiseras när du flyttar ut.
Erfarenheten har visat att det inte är vettigt för hyresgästerna att göra slutstädning på egen hand eller ha någon annan ren.
Alla har olika standarder för renlighet. Slutstädning bör därför lämnas till proffs. Hyresvärden måste vara nöjd med resultatet och det är lättare om han tar hand om det. Det är dock tillrådligt att lämna lägenheten i bästa möjliga skick. Det sparar kostnader. Vi rekommenderar också att du själv anställer en städare. Om inte måste du kontrollera i detalj om städaren har rengjort allt ordentligt. Om inte, måste du städa upp. Din hyresvärd kanske inte är nöjd med detta och anställer en ny städare.

Det är ett scenario. Men det är ännu viktigare för hyresvärden att kunna planera allt i förväg. Som regel hyrs en tillfällig möblerad lägenhet omedelbart efter att en hyresgäst flyttat ut. Ibland flyttar den nya hyresgästen sent på samma dag eller nästa dag. Så om hyresvärden inte kan planera om han faktiskt kommer att få en väl rengjord lägenhet, har han ett problem. Låt oss anta att hyresgästen städar sig själv och bara ytligt och att nästa hyresgäst flyttar in kort därefter. Hyresvärden kan inte boka städning inom några timmar eller en dag. Detta blir särskilt svårt i slutet av månaden. Detta sätter nästa hyresgäst i riskzonen. Hyresvärden har goda skäl att ta organisationen och genomförandet av slutstädningen i sina egna händer.

Kontakta oss förr flyttstädning i Stockholm!