Rengör också det sista hörnet och ta bort resterna

Du kan inte tro hur många hörn och lagringsutrymmen en rensad lägenhet har. När det gäller slutstädning betyder detta: Allt måste vara rent – även de hörn som du inte kan se vid första anblicken. Ta bort saker som klistermärken, skyltar på dörrklockan och brevlådan och självhäftande handdukskrokar, detta innan du börjar rengöra.

Gör ditt bästa för att rengöra varje skåp i köket från insidan och glöm inte att rengöra det noggrant. Det är här fettet från dina matlagningsförmågor troligen kommer att deponeras, vilket inte försvinner genom ångluven. På tal om: filtren måste tas bort och rengöras en gång. Ugnen, inklusive bakpannorna, måste också blinka. Grundläggande blötläggning gör underverk här. Avfrostning av kylskåpet och torka av det en gång med ljummet tvålvatten.

Alla kalkavlagringar i badrummet måste tas bort. Rengör duschhuvudet och duschslangarna noggrant och glöm inte att titta närmare på ventilationen och fläktgallerna.

Du har antagligen redan tänkt att du skulle behöva rengöra fönstren igen. Även saker som inte tänker på dig vid normal husstädning bör torkas av igen: dörrhandtag och ramar, ljusströmbrytare och uttag. Det är bäst att borsta taket med en kvast för att ta bort spindelnät och damm. Mattor kan behöva schamponeras igen. Det tar lite ledtid, så se till att planera för det.
Om du inte skulle orka med detta städarbetet själv så kan du istället kontakta oss. Vi sköter din flyttstädning i Stockholm!