Lagringsutrymme vid flytt

Hyr lagringsutrymme när du flyttar: med dessa tips går det smidigt

Flytten är precis runt hörnet och plötsligt behöver du plats för lagring. Kanske för att det nya hemmet inte är redo för inflyttning. Kanske för att du flyttar utomlands och du inte kan ta allt med dig. Eller helt enkelt för att du vill ha ett luftigt nytt hem som inte kommer ihop med skräp. Ett självförvaringsrum är en okomplicerad lösning på detta problem.
Att hyra ett förråd är faktiskt väldigt enkelt. Vi är glada att ge dig några tips här för att säkerställa att lagring går smidigt.

Fastställa krav

Tänk på kraven som ditt förråd måste uppfylla. Planerar du att lagra skrymmande varor? Då bör åtkomst med lastbil vara möjlig och en godslyft ska vara tillgänglig. Antika möbler, konstverk eller vin bör inte utsättas för stora temperatursvängningar, som till exempel är fallet i containrar.
Fråga dig också själv hur flexibilitet du vill ha med lagring. Om du till exempel har ett hyrt lagringsutrymme, du har åtkomst dygnet runt direkt efter bokningen och kan omboka lagerstorleken med kort varsel när som helst.

Hitta rätt plats

Tänk på hur relevant platsen för lagret är för dig. Det är förmodligen inte så viktigt för engångslagring och hämtning. Om du planerar att besöka ditt lager oftare bör du välja en plats nära dig.

Välj rätt lagringsutrymme

De som beräknar exakt och staplar dem smart när de lagras kan spara mycket lagringsutrymme och därmed pengar. Men ibland är det svårt att uppskatta hur mycket utrymme du faktiskt behöver. Det finns rådgivare inom ämnet som hjälper dig att bestämma den perfekta lagerstorleken. Det är viktigt att din längsta artikel passar in i förrådsrummet. Du behöver också lite utrymme för att röra dig i förvaringsrutan.

Packa saker ordentligt

Självförvaringsrum är rena och torra. Ändå är det värt att packa sakerna ordentligt. Å ena sidan för att skydda dem från damm när de lagras under lång tid, och å andra sidan så att bräckliga saker inte går sönder när de flyttas. Dessutom kan små föremål transporteras och läggas bort i lådor. Lådorna bör dock inte vara för tunga och vikten bör fördelas så mycket som möjligt. Textilier och mattor ska packas lufttätt i plast.

Bra ordning i förrådsrummet

För att spara utrymme bör du stapla dina objekt och fylla i luckor. Men samtidigt tänka på vilka saker som måste vara lättillgängliga. Tunga saker som du sällan behöver hör bakom. Föremål som du behöver regelbundet ska placeras nära ingången. Håll en liten gång fri i förrådsrummet och etikettlådorna så att du kan hitta dina ägodelar igen. Kanske är det värt att hyra två små förråd istället för ett stort och att dela upp lagrade varor efter ämne. Detta låter dig lagra och hämta i steg, beroende på omständigheterna, och spara kostnader under processen.

Ett lagringsutrymme kan underlätta när du ska städa bostaden vid flytt. Vi kan hjälpa dig med flyttstädningen i Stockholm, kontakta oss!