Innan hyresgästen flyttar ut

Naturligtvis räcker det inte att tänka på städning kort innan du flyttar ut. Det borde vara tydligt. Tillfälligt boende är inte precis som att bo på ett hotell. Hyresgästen måste lämna lägenheten i snyggt skick.
Enligt hyresavtalet är hyresgästen naturligtvis också skyldig att städa lägenheten regelbundet. Och ja, rensa också upp. Den ena kräver den andra. Den som har rengjort regelbundet är därför redan på god väg. Innan du flyttar bör du vara uppmärksam på följande:

Lämna inte tvätt

Om hyresgästen lämnar tvättstugor när han flyttar ut måste antingen städaren stanna i lägenheten tills tvättmaskinen har gått klart – och flera tvättar kommer att behövas i ett tvättberg. Eller tas den smutsiga tvätten direkt till kemtvätten. Och här finns det ofta kostnader för leverans och insamling.

Därför rekommenderas följande:

Tvätta tvätt innan du flyttar ut och lämna endast en uppsättning – sängkläder och handdukar per person – otvättad. När allt kommer omkring används allt tills du flyttar ut. – Kontrollera tvätten efter fläckar.
Kontrollera också om sänglinne eller handdukar är fläckiga. Om så är fallet, ta bort det ordentligt. Använd till exempel INTE blekmedel på färgad tvätt. Annars måste tvätten rengöras professionellt eller köpas igen. Även här kan du behöva betala för upphandling. Du kan spara allt detta om du kontrollerar i förväg.
Om allt annat misslyckas kan du prata med hyresvärden i förväg och eventuellt köpa sänglinne själv. Detta görs snabbt om du gör det innan du flyttar ut.
Lämna inte tvätt i tvättmaskinen. Häng upp allt för att torka. Lämna tvättmaskinen ren och låt dörren vara öppen.

Ugn: Lämna ugnen ren

Det är bäst att ta bort den grövsta smutsen själv.
I mycket dåliga fall bör du låta ugnssprayen värka över natten kanske till och med under flera nätter. Efteråt lossnar smutsen.

Rengör, tvätta upp och kassera skräp

Lämna lägenheten i snyggt skick. Vänligen placera saker som du har arrangerat, vare sig det är lampor, sidobord, stolar etc., tillbaka på sin ursprungliga plats.
Tvätta dina rätter och sätt tillbaka allt i garderoben. Du ska kasta bort matvaror som du inte tar med dig. Glöm inte kylen.
Kom också ihåg att tömma skräp och kassera alla flaskor.

Kontakta oss för flyttstädning i Stockholm!